sâmbătă, 13 august 2011

Beneficii


Beneficiile apiculturii



1. Apicultura este o activitate care poate fi practicatata aproape de oricine. Nu este necesar sa fii proprietarul unui teren pentru a practica apicultura. Daca stai la bloc poti sa tii un stup sau doi pe acoperis atat timp cat ai acordul vecinilor. Apicultura poate fi practicata de femei, barbati, tineri si batrani.

2. Nu necesita alocarea unui timp foarte mult. Pe timp de vara este suficient sa vizitati stupina o data pe saptamane iar iarna cam o data pe luna. Echipamentul nu este unul exagerat de scump in comparatie cu alte activitati agricole.

3. Nu trebuie sa cheltuiti foarte mult. Aveti nevoie de cativa stupi, costumul de protectie si cateva unelte apicole. Regulile de baza ale apiculturii sunt usor de stapanit.

4. Albinele ajuta la polenizarea plantelor salbatice si cultivate.

5. Practicarea apiculturii poate duce si la alte activitati cum ar fi de exemplu cresterea pomilor fructiferi.

6. Apicultura va ajuta sa va cresteti stima de sine prin faptul ca puteti obtine profit de pe urma albinelor fara a fi nevoiti sa investiti sume exagerat de mari.

7. Mierea de albina este un produs care poate fi comercializat la nivel local, regional, national si chiar international fara a fi nevoie de masuri speciale de depozitare. Totusi regulile minime de igena trebuie respectate.

8. Mierea si produsele sale adiacente au proprietati curative extraordinare. 

9. Majoritatea produselor apicole pot fi utilizate pe post de aliment, supliment alimentar sau medicament. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu