sâmbătă, 6 august 2011

apicultura pentru incepatori


    Sfaturi 



                                          
Doua familii de albine sunt suficiente pentru un apicultor incepator. Cresterea numarului de familii se face in timp, pe masura ce se acumuleaza experienta.

Incepeti cum trebuie. Construiti voi insiva macar un stup. Construirea si asamblarea de stupi este extrem de importanta pentru incepatori. Daca va pricepeti un pic la tamplarie va fi usor sa construiti lazi si rame. Daca nu, atunci puteti comanda partile unui stup si sa il ansamblati singuri.

Faceti-va palnurile din timp. Inca din iarna comandati noile familii, echipamente si lazi. Ansamblati stupii si construiti ramele pe timp de iarna astfel incat totul sa fie pregatit pentru luna aprilie cand albinele vor iesi din amorteala iernii.

Amplasati stupii pe vatra care ati ales-o din timp astfel incat sa fiti pregatiti pentru primavara. 
Alaturati-va asociatiei crescatorilor de albine pentru a obtine cat mai multe informatii. Este foarte important sa va abonati la o revista de profil si sa citit cat mai multe carti pe aceasta tematica.

Pentru a incepe cu dreptul in acest domeniu este nevoie sa aveti o familie puternica. Vara o familie de albine are pana la 75.000 de membrii. Trantorii apar si ei primavara dar sunt dati afara din stup cand vine toamna. Pe timp de vara sunt aproximativ 1000 de trantori in stup. 

Este usor de lucrat cu o familie buna. Aveti grija sa nu stoarceti mierea tarziu toamna deoarece exista mari sanse ca albinele sa moara de foame pe timpul iernii.
 [tudurean cezar]

Un comentariu:

  1. Va recomandam cartea ALBINARITUL PENTRU INCEPATORI de FRANZ LAMPEITL

    Puteti comanda aceasta carte de la Cartiregale
    Telefon: 0746407499
    Pret: 15 RON

    Cartea „Albinăritul pentru începători” se adresează tuturor acelora care doresc să înceapă sau chiar au început să practice apicultura, sau cum i se mai spune în limbaj popular albinărit ori stupărit.
    Ca stupar priceput şi consultant în apicultură, Frantz Lampeitl împărtăşeşte aici toate detaliile pe care un apicultor începător trebuie să le ştie în exercitarea acestei activităţi. Ele se armonizează în aplicaţia practică a apiculturii. În cea de-a cincea ediţie a cărţii „Albinăritul pentru începători”, cunoştinţele sunt actualizate şi sunt descrise noi procedee. În special întreţinerea coloniilor de albine în stupi Dadant dobândeşte, în practică, din ce în ce mai mulţi adepţi. Vom descrie mijloacele şi rasele de albine care se pretează cel mai bine în acest caz, dar privite cu un ochi critic.

    RăspundețiȘtergere